Foto: William Prisloe

Foto: William Prisloe

Enilora til Dansk Live

Enilora til Dansk Live

Enilora på Skråen, Foto: Jacob Gramkow

Enilora på Skråen, Foto: Jacob Gramkow

Året der gik: Et musikalsk og personligt springbræt for Enilora

Vi er nu kommet til det sidste interview i denne omgang, hvor vi taler med lokale musikere om deres 2021. Vi i KORMA er rigtig glade for at se, at mange nordjyske musikere - også udover dem, vi har haft plads til her - har haft et bemærkelsesværdigt godt år, selvom pandemien stadig giver udfordringer. Enilora er et af de navne, som har gennemgået en spændende udvikling i løbet af året, så nu vil vi give ordet videre til Karoline Stensen, der står bag projektet. Godt nytår og tak for 2021!

Du har en musikalsk baggrund og historie, der er en smule atypisk for et ambitiøst projekt såsom Enilora. Kan du fortælle lidt om, hvad du kommer fra og hvordan du blev inspireret til at satse på musikken?

Jeg kommer fra en musikalsk aktiv familie, og musik har altid betydet rigtig meget for mig og min personlige udvikling - meget mere end det, jeg selv har været bevidst om. Jeg har altid været meget musikalsk, men jeg tog aldrig valget om at gå i den retning, i form af en musikalsk uddannelse. I stedet brugte jeg flere år på at rejse rundt i verden, hvor jeg for det meste boede hos lokale gennem frivilligt arbejde i udviklingslande, solo backpacking og udveksling. Jeg er en ret eventyrlysten og nysgerrig person, med behov for at udforske det, der ligger udover min egen komfortzone. Når jeg ser tilbage på det nu, er det lidt ironisk, at jeg har pushet min komfortzone så meget, men aldrig rigtig vovet at dele min musikalske side, netop fordi den er min mest sårbare side.  

I begyndelsen af 2020 føltes det som om, at livet blev vendt på hovedet, og sangskrivning blev det helt naturlige redskab til at få afløb for de indebrændte følelser. Jeg flyttede til Aalborg, kom ind i det lokale musikmiljø - og derefter har det egentlig bare været en vild musikalsk rejse i 2021, som er gået sindssygt stærkt. Det tog mig lidt længere tid at finde ud af, at det var musikken, jeg ville satse på. Men jeg ville ikke have været foruden alle de andre livserfaringer, da det er dem, der ligger til grund for det forhold, jeg har til musikken den dag i dag.

Enilora er jo et helt nyt navn, som er blomstret op på den danske og udenlandske musikscene i løbet af 2021 - bl.a. med koncerter på SPOT Festival og Dansk Live samt en del udenlandske streams. Hvilke minder står klarest for dig, når du tænker tilbage på året der gik?

Hmm.. 2021 har nok været et af de vildeste år i mit liv, så det er lidt svært at sige. Men de stærkeste minder jeg sidder igen med, er nok fra de koncerter, vi har spillet. Det er især, når vi er ude at spille og connecter med publikum, at jeg bliver bekræftet i, at jeg laver noget, jeg virkelig elsker. Bl.a. på SPOT Festival, hvor en mand fra publikum ærligt fortæller mig, at det var en meget dyb oplevelse for ham at være til koncerten. Bagefter finder jeg ud af, at det er Peter Møller (festivalleder red.) fra Nibe Festival... Det føles som et sindssygt privilegium, at kunne få muligheden for at skabe et fællesrum, hvor vi bare kan møde hinanden som mennesker, på trods af at vi ikke kender hinanden. Jeg føler mig så taknemlig for alle de mennesker, jeg har mødt på min vej og alle de ærlige og personlige samtaler, jeg har haft med publikum efter koncerterne. Det er så værdifuldt, og det tager jeg med mig videre. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at du har været en flittig deltager i mange KORMA-events i år. Er der et event, som særligt har hjulpet eller inspireret dig til at tage skridtet videre?

Det var helt klart KORMA Music Weekend i begyndelse af året, der virkelig var springbrættet for mig til at tage skridtet videre. Den var den første sangskriver-camp, jeg deltog i, den første gang jeg skrev sammen med andre og var i studie med en producer. Det åbnede op for samarbejde og networking, som fik snebolden til at rulle derfra. På det tidspunkt havde jeg spillet én koncert og ingen musik udgivet. Her i slutningen af 2021, tror jeg, at vi er oppe på mere end 40 koncerter og lidt over 80.000 streams på Spotify. Det havde jeg aldrig forestillet mig ville ske så hurtigt, så jeg er bare vildt taknemmelig for alle de mennesker, der har hjulpet mig på min vej! 

Hvis du skulle nævne tre ting fra 2021, som du vil tage med videre i 2022, hvilke skulle det være så være?

1. Nyd rejsen

2. Alt kræver balance

3. Man skaber sin egen virkelighed

2021 har været et år med mange begrænsninger, men også et år med mange muligheder. Jeg tror ikke på, at alt det, der er sket med Enilora i løbet af 2021, ville være sket, hvis det ikke var fordi, at jeg havde fokus på mulighederne frem for begrænsningerne.