Søren Kristensen, leder af KORMA

Søren Kristensen, leder af KORMA

Året der kommer: Hvad byder 2023 på for KORMA?

Som opfølgning til vores interviews med nogle af Aalborgs musikere, branchefolk og bands om deres 2022, sætter vi nu fokus på, hvad der kommer til at ske i løbet af 2023 i KORMA-regi. Derfor har vi taget en snak med daglig leder af KORMA, Søren Kristensen, om, hvad han ser frem mod i det år, som nu er foran os. 

I løbet af 2022 har der i KORMA-regi været alt fra oplæg, workshops, music camps til showcases. Er der nogle initiativer fra 2022, som du ser særligt frem til at videreudvikle i 2023?

Jeg er generelt rigtig godt tilfreds med de projekter, som er blevet sat i søen i KORMA-regi i 2022 samt de samarbejdsprojekter, vi er en del af.

Men skal jeg nævne ét projekt, som vi satte i gang i slutningen af 2022, er det Nye Scener – Nye Oplevelser, hvor Aalborgs vækstlag, på tværs af kunstgenrer, skal skabe kulturelle oplevelser på plejehjem, aktivitetscentre og væresteder rundt om i kommunen. Det er et projekt, jeg ser meget frem til at arbejde med, da det er et projekt, som rækker ud over KORMAs vanlige drift og som der kan komme nogle rigtig interessante tværkunstneriske ideer ud af.

Hvis vi så kun kigger på 2023, kommer det formodentlig til at være det første normaliserede år for KORMA, uden pandemier og andre udfordringer, så hvordan kommer dette år til gengæld at adskille sig fra det foregående?

Det kommer til at gøre, at den branche, vi arbejder i, er lidt mere forudsigelig, hvilket kommer til at betyde, at vi kan arbejde lidt mere på den længere bane igen. Under de forskellige nedlukninger handlede det meget om at kunne omstille sig lynhurtigt til en ny virkelighed, og det har været rigtig svært for mange musikere, da langtidsplanlægning ofte er en nødvendighed, hvis man vil skabe sig en karriere i musikbranchen.

Det betyder også, at vi på KORMA kan være mere tydelige og skarpe, da vi nu kan planlægge 6-12 måneder ud i fremtiden, og det at skabe og deltage i lidt større projekter og samarbejder giver god mening igen. Det bliver vores første hele år uden nedlukninger, siden vi startede i august 2019, så vi ser frem til at sætte fuld tryk på aktiviteter, projekter og rådgivning.

Foruden at have fokus på selve Aalborgs og Nordjyllands musikmiljø, arbejder KORMA jo også målrettet på at skubbe de lokale talenter udenlands – heriblandt til Tyskland. Kan du fortælle om, hvordan I vil bidrage til at fortsætte den udvikling i 2023?

Vi har de seneste år sammen med Studenterhuset haft blikket rettet mod internationale samarbejder, da det for mange af de artister og bands, som er i Aalborg og Nordjylland, giver mening at være aktive på et større marked end det danske. Tyskland er et kæmpe marked, og det kan også virke meget overvældende, så derfor er det en af KORMAs opgaver at hjælpe og understøtte de artister, som gerne vil turnere / udgive musik på det tyske marked, med sparring, viden og netværk. Så vi kommer til at fortsætte med at lave projekter og initiativer, som retter sig mod de markeder, som ligger tæt på Aalborg Kommune. Herudover er de danske, norske, svenske og tyske markeder meget interessante for os, da det er steder, hvor vi allerede har et netværk.

Sammen med Studenterhuset og andre lokale samarbejdspartnere vil der i 2023 være en række aktiviteter, såsom talks, showcases, workshops mm., som kommer til at handle om at skabe muligheder for lokale artister og bands i Tyskland og til dels på de øvrige udenlandske markeder. I den sammenhæng ser vi især frem til at videreudvikle på den aalborgensiske showcase-aften PitSPOT, som afholdes til maj, hvor vi sidste år havde besøg af musikbranchefolk fra hele Europa.

Her til slut går vi lidt ned ad profetiernes vej: Hvad, forudser du, kommer til at definere året 2023 for Aalborgs musikmiljø?

Jeg tror, at 2023 bliver året, hvor omverdenen får at se, hvad rigtig mange lokale artister har arbejdet med de seneste 2-3 år. Det har været svært at udgive ny musik og at komme ud at spille de seneste år, så i stedet har rigtig mange lokale artister arbejdet i studiet og i øvelokalet med ny musik. Så jeg ser rigtig meget frem til, at nogle af vores mest talentfulde navne udgiver ny musik og kommer ud at spille i ind- og udland. Jeg tror, at omverdenen i 2023 får øje på, at der er et meget stærkt og talentfuldt musikmiljø i byen for tiden. Og så ser vi jo også frem til at opleve og opdage nye talenter i Aalborg og hele regionen.