Ida Wenøe, foto: Zarko Ivetic

Ida Wenøe, foto: Zarko Ivetic

Kogekunst, Simon Mariegaard th.

Kogekunst, Simon Mariegaard th.

KORMA Music Camp coaches pt. 3: Ida Wenøe & Simon Mariegaard (Kogekunst)

Vi er nået til sidste runde af offentliggørelserne af dette års coaches på KORMA Music Camp. På dette års camp er der lagt vægt på, at de udvalgte coaches er mere dynamiske, og derfor kan sparre med et større spænd af deltagere. En af de to coaches vi vil præsentere i denne omgang, arbejder i høj grad med en bred række af genrer, mens den anden vil have en smule mere genre-fokuseret rolle på campen. 

Ida Wenøe har over de seneste fem år, gennem hundredevis af livekoncerter over hele Europa og Nordamerika, opbygget et ry som en fremragende live-performer, sanger og sangskriver indenfor genren Nordic Folk Noir. Hun har skabt sit helt eget univers ved at sammenblande amerikanske forbilleder som Nick Drake, Sufjan Stevens og Leonard Cohen med sine danske rødder fra Carl Nielsen til Sebastian.

Hendes to soloalbums ”Time of Ghosts” (2015/2017) og ”The Things We Don´t Know Yet” (2019) har fået virkelig flotte anmeldelser, særligt i England, hvor hun har turneret fem gange indtil nu. Idas internationale erfaring som spirende sangskriver og solo-artist gør, at hun særligt vil tage sig af årets sangskrivere, når campen sættes i gang fra d. 25. - 29. juli. 

Simon Mariegaard er for de fleste bedst kendt som den ene halvdel af den skæve pop duo Kogekunst. Foruden sin rolle som den anden sangskriver-halvdel, står han også for den grænsesøgende studieproduktion, der karakteriserer bandet. Ved siden af sit virke i Kogekunst, fungerer han som trommeslager i Hjalte Ross' retro-folket live-band, mens han også befundet sig bag trommesættet i doom-bandet Heathe.

Simon har derfor erfaring med alt fra at være live-musiker, sangskriver til producer inden for en bred vifte af genrer. Hans brede musikalske forståelse er vi sikre på vil komme årets deltagere til gode, hvad end det er med produceren i studiet eller med bandet i øvelokalet. 

KORMA Music Camp finder sted på Østhimmerlands Ungdomsskole fra d. 25. - 29. juli. Projektet er støttet af KODA, Statens Kunstfond, KORMA og Region Nordjylland.