Artwork / foto: Martin Couri

Artwork / foto: Martin Couri

Genåbning: 20 kollegiekoncerter skyder kulturen i gang for studerende

Efter en lang nedlukning i foråret 2021, kom der igen gang i kulturen og den rytmiske musik i byen, da KORMA sammen med Huset afviklede 35 kollegiekoncerter i Aalborg og omegn. Som en del af Aalborg Kommunes projekt #vigenstarteraalborgsammen, blev en række nordjyske musikere sendt ud for igen at spille koncerter for byens unge. 

Nu; efter en mindre nedlukning over vinteren, gentager vi successen fra sidst, hvor et nyt hold spirende talenter kommer ud og møder et nyt publikum. Modsat koncerterne i foråret, som alle foregik udenfor, rykker musikerne nu ind i kollegiernes fællessale, hvor man kan forvente intime optrædener. Projektleder, Brett Tootle, fortæller: 

"Sidste år oplevede mange af beboerne koncerterne fra en balkon, terrasse eller lignende, så nu, når genåbningen tillader det, vil vi lade musikken komme helt tæt på de studerende. Samtidig har vi valgt de kollegier, som både denne gang og sidste år har udvist god opbakning til projektet. Den den måde sikrer vi musikerne såvel som de studerende den bedst mulige oplevelse."

Som det fremgår af programmet (til venstre) for de 20 koncerter, er de udvalgte artister i år Charlotte-Amalie, Caroline Frandsen, VILMA, Fox Paloma og Christine Bruun. Alle er lokale, unge sangskrivere eller bands, som er i en spirende udvikling, og som vi i KORMA er sikre på, at vi vil se meget mere til fremadrettet. 

Projektet er støttet af Aalborg Kommune.