foto af Signhild

foto af Signhild

Året der gik 2023: Signhild

Det sidste interview under temaet “Året der gik” er i denne omgang med artist og sangskriver Signhild, der i 2023 rigtig fik vind i sejlene med bl.a. en talentpris fra komponist- og sangskriver-organisationen Autor. Tidligere på året stod hun også på KORMAs scene på SPOT Festival. Bag kunstneraliaset Signhild står Anna Sofie Joest Andersen, som vi har taget en snak med omkring hendes flotte 2023. 

Lad os starte med en lille introduktion til, hvem og hvad Signhild er for en størrelse. Ordet er dit! 

Jeg er selv vokset op på en gård i Vendsyssel, hvor jeg begyndte at skrive sange på et gammelt, ustemt klaver. Dengang havde jeg ingen forhåbning om, at min musik nogensinde skulle udgives. Nogle af de første spadestik til Signhild-projektet opstod dog der, og er sidenhen blevet videreudviklet sammen med min producer, Villiam Ottesen. Jeg skriver sange om den skræmmende ting, det kan være at finde sig selv som ungt menneske. I hvert fald for mig. Mine sange dykker bl.a. ned i fortællinger om usund festkultur, frigørelse og identitetskrise.

 

Musikalsk er Signhild mødet mellem eksperimenterende pop og indie rock. Projektets DNA er at afprøve grænser inden for genrerne, uden at man mister tilgængeligheden. Jeg arbejder meget med at skabe et lydunivers, hvor der er plads til at eksperimentere, og hvor vi blandt andet inddrager strygere, diverse blæsere og udforsker sangenes grænser i produktionen. På en måde er musikken derfor i tråd med netop dét at udforske sig selv som ungt menneske.

 

2023 var året, hvor Signhild-projektet debuterede og ret hurtigt slog sig fast som et af de spirende nye projekter fra Aalborg, der er på vej frem. Bl.a. modtog du Autors “Upcoming-pris” og er blevet fremhævet af GAFFA-redaktionen som et af de navne, man skal holde øje med. Hvad har året haft af betydning for din udvikling og dit syn på dig selv som artist? 

Den største betydning ved at få de her “skulderklap” med på vejen, er at få rodfæstet en tro på, at projektet har potentiale. Det har gjort, at Villiam og jeg har turde drømme større om projektet, og at vi har kunne sætte større mål. Jeg har selv kæmpet med den her tro på, at man ikke blot er en dråbe i havet i en stor og talentfuld musikbranche. 

 

Det kan stadig være en udfordring til tider at skulle være sin egen største cheerleader, men jeg tror på projektet på en helt anden måde nu, end jeg har gjort tidligere. Jeg håber at kunne bidrage med den her tilgang til andre spirende artister, især fra det nordjyske, lige såvel som jeg selv er blevet inspireret og fortsat bliver det hver dag. 

 

Signhild har gjort sig bemærket for at inkludere helt op mod ni musikere på scenen og for at lege med spændingsfeltet mellem det eksperimenterende og det tilgængelige. Hvad inspirerer dig som artist - og er du særligt blevet inspireret af noget i 2023? 

Jeg er blevet inspireret rigtig meget i løbet af 2023. Det har været en kæmpe læringskurve, hvor jeg synes jeg har kunne kigge over skulderen på mange seje artister i Aalborg. Jeg er både blevet inspireret igennem min tid på konservatoriet i Aalborg, især i forhold til det kunstneriske. Jeg har fået åbnet mine øjne for ny musik igennem spændende møder med mennesker, herunder blandt andet contemporary jazz og nordisk jazz. Derudover er jeg også blevet inspireret meget i forhold til hele business mindsettet som musiker - også uden for konservatoriet. 

 

I forhold til min musik og inspirationskilder, er det meget blandet, men jeg plejer ofte at nævne Susanne Sundfør, Radiohead, Björk og Tys Tys. For mig er det de artister og bands, som har det til fælles, at de tør afprøve grænser og eksperimentere i produktioner, performance og vokal på en unik og nyskabende måde. Det er det, jeg selv forsøger at bestræbe mig på i min musik og forhåbentligt kan give videre. Hvis du skal se tilbage på 2023 for dig som artist, hvad vil du så særligt tage med dig videre ind i det nye år? Og kan du samtidig løfte lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske med Signhild i 2024?

 

Jeg vil tage den erfaring med, som jeg særligt har fået på live-fronten som performer, og generelt mere erfaring som udøvende musiker. Jeg vil særligt tage positive oplevelser med fra at spille på Way Up North i Aalborg, og derudover også den inspiration, jeg har fået fra en masse gode folk i musikmiljøet i Aalborg. 

 

Jeg kan bl.a. løfte sløret for, at jeg kommer til at tage på en danmarksturné i februar og marts med en etableret dansk indie pop artist. 

Derudover kommer der nye udgivelser, nye samarbejder og ikke mindst flere koncerter, som jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere. Fra starten af 2024 kommer vi med lidt flere detaljer!