Foto: Lucas Illanes

Foto: Lucas Illanes

Nyt kultursamarbejde – byvandring og koncert

Historien om Aalborgs forlystelsesliv tilsat musik fra de gode gamle dage

Et nyt kultursamarbejde ser denne sommer dagens lys. Det er KORMA (Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg), der sammen med Aalborg Historiske Museum har udviklet et helt nyt produkt - byvandring og koncert, som begge parter håber, vil tiltrække nye målgrupper og blive begyndelsen til flere sjove produkter til glæde for et bredt publikum.

Det nye partnerskab indledes med en times byvandring i Det glade Aalborg, hvor publikum tages med rundt i byens forlystelseshistorie de seneste 200 år. Det er en farverig fortælling om danserestauranter og smugkroer og en by, der i 1904 kom på forsiden af alle landets aviser som Danmarks Sodoma, fordi Aalborg havde lands-rekord i kønssygdomme.

Turen slutter foran en af Aalborgs legendariske beværtninger, den mere end 100 år gamle Duus Vinkjælder i det historiske Jens Bangs Stenhus. Indenfor er fem veloplagte musikere klar til at tage publikum med tilbage til mellemkrigstiden svingende toner. I øvelokalet lige nu arbejdes der med musik af og med Kai Norman Andersen, Osvald Helmut, Liva Weel, Rachel Rastenni, Leo Mathisen og Josephine Baker tilsat lidt John Lennon og Niarn/Jonny Hefty i nye klæder.

Vi har store forventninger til dette nye partnerskab”, siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør på Nordjyske Museer, som Aalborg Historiske Museum er en del af. Han uddyber;

Museet har de seneste år haft stor succes med forskellige byvandringer – ikke mindst den konkrete i det glade Aalborg. Nu får netop den historie nyt liv i form af levende musik i historiske omgivelser, og det vil helt sikkert være med til at tiltrække nye målgrupper – både til museets og KORMA’s arrangementer og forhåbentlig også Duus Vinkjælder”.

Det nye samarbejde er blevet til med støtte fra Aalborg Kommunes genstartspulje, som har gjort det muligt at parterne sammen har kunnet udvikle og lægge grunden til et produkt, der senere kan bygges videre på.

Historiefortælling og musik går jo hånd i hånd, så det er et super spændende samarbejde for os at være med i. På den lange bane rummer det her projekt uendelig mange muligheder”, siger Søren Burholt Kristensen, der er daglig leder af KORMA.

I første omgang blev udbudt fem byvandringer og koncerter - alle udsolgt - hen over sommeren, og takket være midlerne fra genstartspuljen kan billetprisen holdes på 145 kr. + gebyr. Der udbydes 30 billetter pr. arrangement, og der er netop åbnet for nye datoer her

De nye datoer er følgende: 

  • 24. august
  • 25. august 
  • 8. september 
  • 14. september