Kemaca Kinetic

Kemaca Kinetic

Det virker ikke som sund fornuft at starte et nyt band i en tid med verdensomspændende pandemi, hvor spillestederne endnu ikke har åbnet. Men Kenneth Dahl Knudsens nye band Kemaca Kinetic har fået en langt vildere debutkoncert end nogen kunne have forestillet sig.

En af bandets tidlige studieoptagelser blev sendt forbi JazzDanmarks projektleder for Asien-rettede aktiviteter, Martin Jensen, og derfra kom bandet i betragtning til at blive præsenteret for et kinesisk publikum i samarbejde med den danske ambassade i Kina og en af Kinas største jazzklubber, nemlig BlueNote i Beijing.

En måned inde i bandets levetid fik de så den gode nyhed: at de sammen med jazzsangerinden Sinne Eg var blevet udvalgt til at spille en virtuel koncert i forbindelse med International Jazz Day 2021, og derefter gik de i gang med at forberede og optage den virtuelle debutkoncert i The HideOut studiet i Aalborg.

Resultatet blev præsenteret på storskærm i klubben BlueNote Beijing lørdag d 30. april kl 20:00 i anledning af International Jazz Day. Her blev den også livestreamet via kinesiske streamingtjenester.

Kemaca Kinetic består af Kenneth Dahl Knudsen, Matias Fischer og Casper Hejlesen. Bandet udgav d 23/4 sin første single - nummeret “Zukunft”. Musikvideoen til nummeret kan ses her