Sofie Trolle, Tundra

Sofie Trolle, Tundra

Tre gange om året kan man søge støttekroner fra Aalborg Kommunes Musikerpulje, hvis man planlægger en udgivelse, live session eller f.eks. en særlig koncertoplevelse. Sidstnævnte har det lokale world pop-band, Tundra, begivet sig ud i, når de til juni inviterer indenfor til en totalkoncert i Vor Frelsers Kirke.

Mens landet har været lukket ned, har det været en udfordring for mange bands at komme i øvelokalet, da bl.a. øvelokaleforeningerne har været lukket ned. Den problemstilling løste Tundra kreativt ved at låne Vor Frelsers Kirke til at arbejde på nyt materiale, da kirken var lukket for større forsamlinger. Tundras verdensomfavnende lyd var samtidig et oplagt match til det store kirkerum, og således kom idéen til at lave en totalkoncert i det samme rum, som numrene var blevet skabt i. 

Bandet fortæller: De sange vi skrev i Vor Frelsers Kirke er tæt knyttet til det specifikke rum, de er blevet til i. Kirkebænkene, det mosaiksprængte lys fra vinduerne, korset, duften af kaffe fra kirkekontoret og salmebøgerne på hylderne er på en måde med i musikken. De er "medspillere", og vi bilder os selv ind, at vi kan høre noget højstemt og sakralt på de nye sange, og det synes vi publikum skal have lov til at få indblik i. 

I totalkoncerten har Tundra valgt at involvere den visuelle kunstner Sallyr, der på lige fod med musikken skal bidrage med en stærk visuel oplevelse. Tanken med Sallyrs visuals er således, at de ikke kun skal komplementere musikken, men at de i sig selv vil være en oplevelse: 

Vi har inviteret Sallyr med til at give koncerten et visuelt lag. Tanken er ikke at det visuelle kun skal til for at bakke musikken op - som det ellers tit er til koncerter - men snarere at det visuelle og musikken er ligeværdige elementer, der skal give publikum en helt særlig sanselig oplevelse i et helt særligt rum. Det fortjener vi alle sammen efter et kulturelt tørlagt år. 

Vil du være med til at stoppe den kulturelle tørke, så finder koncerten. som altså er blevet til med støtte fra Musikerpuljen og i samarbejde med Studenterhuset, sted i Vor Frelsers Kirke d. 17. juni.

NB: Næste runde af puljen har deadline d. 1. maj og kan søges lige her.